meny


aktuellt utställare aktuellt utställare
Tidigare utställare
   
 
     Tomas Lundgren - 13 oktober, 2011

För Tomas Lundgren är det inte intressant att skapa helt nya bilder. Istället utgår han alltid från något redan existerande som en utgångspunkt i sitt konstnärskap. Det kan handla om ett fotografi, en text eller ett objekt och för honom är det just urvalet, utvecklandet och omtolkandet som är det viktiga. Han ser sig som ett filter som förlagan går igenom för att på andra sidan komma ut ut som något nytt, något förvrängt.

Tomas Lundgren är 25 år och kommer från Udevalla. Han har en kanditatexamen i fri konst från Konsthögskolan i Malmö och har påbörjat sin masterutbildning i fri konst vid Konsthögskolan Valand i Göteborg.

 
Hemsida
 
 
     Moa Sundkvist - 16 juni, 2011
 
Moa Sundkvist är 22 år gammal och uppvuxen på Frösön i Jämtland och läser kandidatprogrammet i design på HDK i Göteborg.

Sundkvist vill kittla vår fantasi genom att i hennes konst föra samman verkligheten och fiktion och skapa en osäkerhet för betraktaren kring vad som är möjligt. Hon gillar att tänja på  gränserna för vad vi kan tolka in och förstå, för logiken i ett motiv. Sundkvist tecknar för det mesta i blyerts och försöker i sin konst behandla och se på ytor och material som någonting som kan beskrivas med linjer och mönster.

   
     
     Malin Heikenberg
   
Malin Heikenberg är 27 och uppvuxen i Nacka utanför Stockholm. Hon skall börja sitt tredje år på kandidatprogrammet i fri konst på Valand i Göteborg. Innan hon började på Valand gick hon två år på Pernbys Målarskola samt 1 år på konstskolan Basis, båda i Stockholm.

Heikenberg arbetar främst med olja, då ofta på duk men hon jobbar även med tredimensionella målningar på olika geometriska former. Hon skapar en fängslande bildvärld som bjuder in betraktaren, och låter oss ta del av en annan verklighet. En verklighet där tid och rum står still och där ögonblicket skapar en evighet.

      Hemsida
       
 
     
     Johnny Roy Eriksson
   
Johnny Roy Eriksson är 32 år och uppvuxen i Göteborg. Han har gått på Göteborgs Konstskola i 2 år inriktning på skulptur och 1 år
inriktning på idégestaltning.

Eriksson jobbar med monumentala installationer där den lilla människa möter det stora. För Eriksson är materialet av största vikt. Han arbetar till största del med tejp och det är det kladdiga och kletiga med tejpen som tilltalar honom. Verken kretsar kring relationer och berättelser, en slags sagor fyllda av energi med tydliga referenser  till det historiska men även till Erikssons egna liv.


Hemsida
 
 
     Fredrik Åkum
  Fredrik Åkum är 23 år gammal och kommer ursprungligen från Kristinehamn men bor numera i Göteborg. Han går andra året på konsthögskolan Valands kandidatprogram.

Fredrik Åkum är en allkonstnär. Med utgång i bildkonstens värld blandar han in och experimenterar med element så som ljud och design för att skapa kontraster och ge verken nya dimensioner.   

Han ser sig själv som en historieberättare, och i sina tavlor skildrar han teman så som eskapism, melankoli och utopibegreppet. Varje bild är en del av en större historia, men står samtidigt för sig själv och berättar sin egna historia. Trots sin ringa ålder på 23 år har han redan en utpräglad stil och en stor tekniskt skicklighet när det kommer till att skapa intressanta och spännande kompositioner. Åkum har en enorm kreativ drivkraft, och kommer med största säkerhet bli nästa stora namn i konst Sverige.


Hemsida
 
 
     Oscar Gard Montán
  28-åriga göteborgaren Oscar har sedan 2005 studerat på HDK med inriktning på keramikkonst. Efter att 2008 ha tagit ut kandidatexamen håller han för närvarande på med sin magisterutbildning.

Favoritmaterialet är keramik och verken ofta stora och skulpturala. Han arbetar konceptuellt med naivistisk och humoristisk inriktning.

Under utställningen hos Fresh Fish Gallery kommer Oscar att visa stora skulpturer under samlingsnamnet "Beskydd". Detta är hans första separatutställning. Med inspiration från den egyptiska mytologin och dess gudar har Oscar skapat moderna superhjältar. Han kommer också att visa uppstoppade djur med rustningar.
      Hemsida
 


 
Engelska christina.thorden@freshfish.com | Stampgatan 8, 411 01 Gothenburg